tisdag 9 oktober 2012

Jorden Runt Resa!

Jag ska göra en jorden runt resa och jag börjar att åka till Brasilia i Brasilien.
Brasilia- Brasilia har ca: 2,6 miljoner invånare och är Brasiliens huvudstad. Staden började byggas år 1956. Brasilia kallas för hoppets huvudstad och varje månad flytta tusentals familjer ditt men de flesta familjer hamnar i slumområden i kanten av staden.
Brasilien- Brasilien ligger i Sydamerika och det finns Ca:196 655 014 milojner invånare. Landet ligger i det subtropiska området. I Brasilien pratar dom Portugis I norra Brasilien ligger en stor regnskog som heter Amazonas, som är världens största regnskog, och Amazonas floden rinner där igenom som är världens längsta flod.

Nu åker jag vidare till Toronto i Canada.
Toronto- Toronto ligger i Canada och har ca: 5 miljoner. invånare. Vid staden ligger en liten by/stad som heter Stratford som har blivit ganska känd, där popstjärnan Justin Bieber växte upp och är idag en av dom kändaste artisterna i världen. I Toronto finns det många skyskrapor, som t.ex. CN Tower som är en av världens högsta byggnader (533m). 
Canada- Canada är världens näst största land till ytan. Det bor ca: 34,5 miljoner där och dom flesta bor i södra Canada. Canada har klimatet tempererad lövskog.
Nu ska jag åka vidare till Nairobi i Kenya.
Nairobi- I Nairobi bor ca: 3,3 miljoner.Det är den är den största staden  i Afrika. Nairobi är en modern storstad med invånare och besökare från många länder. 
Kenya- I Kenya pratar dom Swahili och engelska. Kenya har ca: 41,6 miljoner invånare. Kenya är en republik.

Nu åker jag vidare till Syney i Australien! 
Sydney- I Sydney  bor ca: 3,8 miljoner invånare och staden ligger nere i söder. Sydney är känd för deras operahus och sina stränder.
Australien- I landet bor ca: 22,7 miljoner. Austalien är den minsta kontinenten och ligger syd väst på jordklotet. Huvudstaden är Canberra och ligger på sydöstra delen av landet. Australien har klimatet en subtropisk grässtepp.

Nu ska jag åka vidare och detta blir det sista landet. Det bli Japan
Tokyo är Japans huvud stan och största stad och har ca: 37 miljoner invånare. Den ligger på östra sidan av ön Honshu. Tokyo och resten av Japan är ganska känt för sitt mode. Det är annorlunda och har roliga färger.
Japan består av flera tusen öar och Honshu är den största. Det bor cirka 128,1 miljoner och huvudstaden är Tokyo. I Japan pratar dom Japanska och deras nationaldag är den 23 december. Fuji är det högsta berget ,som är en slocknad vulkan, och är 3776 meter högt.
Detta var min resa och jag hoppas att ni tyckte att allt var intressant. HDSL! Hejdå så Länge! 

1 kommentar:

  1. Anima, du har gjort en utmärkt text om din resa "jorden runt". Den innehåller god och kortfattad fakta och information, vilket var uppgiften. Du visar att du behärskar flera av de geografiska verktyg som du fick använda i denna uppgift. Det saknas dock avståndsberäkningar där du visar att du behärskar skala.
    Bra jobbat!
    MVH
    Jan

    SvaraRadera