torsdag 11 december 2014

BILD UTVÄRDERING

Jag blev nöjd med mitt arbete men det blir ju aldrig som bilden man har i huvudet eller jag är en perfektionist så det brukar sluta med att jag bara hinner med att göra halva arbetet eller så gör jag nästan klart det men sitter och fixar på den delan jag har gjort. Det gäller med alla slags uppgifter i skolan så jag försökte att lägga det åt sidan att jag var tvungen att göra det super mega detaljerat. Jag skulle göra klart arbetena och sedan fixa det mer detaljerat. Men jag tyckte att jag gjorde bra ifrån mig och satt och jobbade intensivt varje lektion så jag blev nöjd med vad jag hann med. 

I min första bild så använde jag mig av torrpastel kritor och ritade bilden så det såg ut som det var i mitten av en eld och sedan skrev jag med vit färg på bilden värme. När man kollar in i en värmekamera så det som är väldigt varmt lyser upp vit. Jag tänkte först ta och skriva det i svart som kol men jag tog vit istället för det blir mer logiskt. Jag vet inte om alla förstår varför jag skrev värme i vitt men dom förstår nog resten av bilden att eld är varmt och därför  skrev jag värme. I min andra uppgift så gjorde jag ett pariserhjul men 2 vagnar och jag tänkta skriva ordet lycka men det han jag inte skriva. Jag tog av den ”metall ringen” ifrån en dart tavla och sedan klippte jag upp pärlor och satte fast dom. Efter det tog jag några kartong bitar och gjorde dom till små vagnar till mina gubbar som jag gjorde med piprensare. För mig så är bland det bästa jag vet att åka på i pariserhjul efter som man får en så fin utsikt och hur det känns lite som om man flyger. Jag älskar det känslan, så för mig är det lycka men om man är höjd rädd och då kan det vara en mardröm. 

Jag blev lite missnöjd med att jag inte hann göra klar mina bilder men det är okej för nu har jag kunnat ta med lite om vad jag skulle ha gjort om jag hade fått fortsätta arbeta.  Jag hade också kunnat hitta något bättre än pärlor för att pärlorna tog väldigt lång tid att sätta på.   


////////////////////////////////////////////////////BILD KOMMER SENARE/////////////////////////////////////////////////

1 kommentar:

  1. Jag tänker på flera saker: Varje bildmakare har den perfekta bilden i huvudet. Vi tänker i synintryck, dvs fotografiskt skärpa och precision. Sedan blir bilden sällan som man tänkt sig. Hemligheten är att känna sina händers begränsning och anpassa den mentala bilden efter det. Man ska alltså försöka tänka sig sin bild såsom man vet att man kan åstadkomma. För det krävs det rutin och erfarenhet.
    Jag förstår av din beskrivning att bilden i huvudet var långt mer komplicerad än ditt slutresultat. Så är det oftast. Jag ser fram emot fotografier i ditt inlägg.

    SvaraRadera